Moet de werkgever het loon na een ongeluk op skivakantie doorbetalen?

Veel werknemers trekken er volgende week weer op uit om op skivakantie te gaan. Als alles goed gaat  komen ze na een week zon en sneeuw weer fris en fruitig terug op hun werk om weer lekker aan de slag te gaan. Maar een wintersportvakantie kan ook anders verlopen. De werknemer kan het ongeluk hebben een been te breken of ander letsel oplopen. Als het tegenzit is de werknemer weken uitgeschakeld als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Dat is vervelend genoeg voor de werknemer zelf, maar de werkgever draait voor de kosten van loondoorbetaling bij ziekte op.

Ben je als werkgever verantwoordelijk voor werknemers die risicovolle sporten beoefenen? Of kan je als werkgever iemand aansprakelijk stellen voor ziekte als gevolg van een ongeluk?

In het algemeen is het zo dat de werkgever de kosten draagt, ook voor werknemers die door ongevallen bij hobby’s als zaalvoetbal of skiën arbeidsongeschikt raken. Er zijn maar enkele gevallen bekend van rechtszaken waarbij de werkgever in het gelijk werd gesteld. Maar er is wel een andere mogelijkheid om kosten te verhalen. Want als het ongeluk veroorzaakt is door iemand anders – bijvoorbeeld door iemand die onverantwoord hard de berg af skiede – kan de werkgever die persoon aansprakelijk stellen. Bij hem of haar kunnen dan de kosten van de doorbetaling bij ziekte van het loon worden verhaald. Dit is het regresrecht.

Overigens geldt het regresrecht bij alle ongelukken die zijn veroorzaakt door een derde. Ook als de werknemer op zijn fiets naar het werk gaat en door een brommer wordt aangereden of betrokken was bij een auto-ongeluk door bijvoorbeeld een dronken automobilist. De werkgever kan de verzuimkosten en andere schade op deze partij verhalen.

Annecto kan bemiddelen.

Heb je een werknemer die arbeidsongeschikt is  als gevolg van een ongeluk en overweeg je gebruik te maken van het regresrecht? Annecto kan hierbij ondersteuning bieden. Ondernemers die houden van persoonlijk contact en van korte lijntjes zijn bij mij aan het juiste adres.